BROWAR RZEMIEŚLNICZY

Umiłowanie Smaku

Browar „Pod Czarnym Kogutem” w Cieszynie to tradycyjne warzenie, zapewniające wysoką jakość produktów oraz charakterystyczny smak i aromat piw rzemieślniczych. Instalacja browarnicza z trzynaczyniową warzelnią o pojemności 600 litrów to również otwarte kadzie fermentacyjne, cylindryczno koniczne tanki fermentacyjno – leżakowe oraz pionowe tanki leżakowe,  zaangażowanie i pasja piwowarska.

BROWAR RZEMIEŚLNICZY

Umiłowanie Smaku

Browar „Pod Czarnym Kogutem” w Cieszynie to tradycyjne warzenie, zapewniające wysoką jakość produktów oraz charakterystyczny smak i aromat piw rzemieślniczych. Instalacja browarnicza z trzynaczyniową warzelnią o pojemności 600 litrów to również otwarte kadzie fermentacyjne, cylindryczno koniczne tanki fermentacyjno – leżakowe oraz pionowe tanki leżakowe,  zaangażowanie i pasja piwowarska.

Zarówno projekt i instalację zrealizowano, pod bacznym  okiem Właściciela Stanisława Śliwki z zamiłowania Piwowara.

NATURALNE SKŁADNIKI

Nasze Receptury

Zależy nam by Piwa, które warzymy dla naszych Gości a potem z przyjemnością im serwujemy, były najwyższej jakości. Dlatego też sięgamy po najlepsze dostępne naturalne składniki oraz unikalne receptury, które zdecydowanie wyróżniają warzone u nas piwa i sprawiają że niepowtarzalny smak, każdego  naszego warzenia, przyciąga do Browaru „Pod Czarnym Kogutem” zarówno Amatorów jak i Koneserów Złotej Radości.

Autorskie, rzemieślnicze receptury i wariacje klasycznych przepisów, pozwalają nam serwować unikalne smakowo produkty, w których każdy Miłośnik Piwa znajdzie dla siebie coś co go urzeknie … Oferujemy między innymi: Dry Stout Czarny Kogut, American Pale Ale, Bohemian Pilsner, Bursztynowy Lager, Białe piwo pszeniczne – Hefeweizen, oraz wiele innych. Proszę pamiętać że „Pod czarnym Kogutem” to Browar Rzemieślniczy, a nasze piwa cieszą się miłością i zainteresowaniem :) często się pojawiają ale również szybko znikają, więc by poznać pełen ich asortyment  należy nas odwiedzać intensywnie :)

NATURALNE SKŁADNIKI

Nasze Receptury

Zależy nam by Piwa, które warzymy dla naszych Gości a potem z przyjemnością im serwujemy, były najwyższej jakości. Dlatego też sięgamy po najlepsze dostępne naturalne składniki oraz unikalne receptury, które zdecydowanie wyróżniają warzone u nas piwa i sprawiają że niepowtarzalny smak, każdego  naszego warzenia, przyciąga do Browaru „Pod Czarnym Kogutem” zarówno Amatorów jak i Koneserów Złotej Radości.

Autorskie, rzemieślnicze receptury i wariacje klasycznych przepisów, pozwalają nam serwować unikalne smakowo produkty, w których każdy Miłośnik Piwa znajdzie dla siebie coś co go urzeknie … Oferujemy między innymi: Dry Stout Czarny Kogut, American Pale Ale, Bohemian Pilsner, Bursztynowy Lager, Białe piwo pszeniczne – Hefeweizen, oraz wiele innych. Proszę pamiętać że „Pod czarnym Kogutem” to Browar Rzemieślniczy, a nasze piwa cieszą się miłością i zainteresowaniem :) często się pojawiają ale również szybko znikają, więc by poznać pełen ich asortyment  należy nas odwiedzać intensywnie :)

SERCE BROWARU

Warzelnia

to część Browaru, w którym znajdują się urządzenia służące do przygotowania brzeczki.

W skład naszej warzelni wchodzą:

• kadź zacierna, w której po dodaniu gorącej wody przygotowywany jest zacier ze słodu
• kadź filtracyjna, w której następuje filtracja zacieru i oddzielenie młóta, efektem jest sklarowana brzeczka
• kocioł warzelny – w którym odbywa się warzenie brzeczki wraz z chmielem

• whirlpool (kadź wirowa) – u nas kadź zacierna, w którym następuje klarowanie brzeczki (oddzielenie składników stałych)
• płytowy wymiennik ciepła schładzający gorąca brzeczkę

SERCE BROWARU

Warzelnia

to część Browaru, w którym znajdują się urządzenia służące do przygotowania brzeczki.

W skład naszej warzelni wchodzą:

• kadź zacierna, w której po dodaniu gorącej wody przygotowywany jest zacier ze słodu
• kadź filtracyjna, w której następuje filtracja zacieru i oddzielenie młóta, efektem jest sklarowana brzeczka
• kocioł warzelny – w którym odbywa się warzenie brzeczki wraz z chmielem

• whirlpool (kadź wirowa) – u nas kadź zacierna, w którym następuje klarowanie brzeczki (oddzielenie składników stałych)
• płytowy wymiennik ciepła schładzający gorąca brzeczkę

EDUKACJA i CIEKAWOSTKI

Jak powstaje Piwo

Szanowni Goście łaknący nie tylko piwa, ale również wiedzy,  mogą w naszym Browarze zobaczyć przez szklany sufit w otwartych kadziach proces fermentacji. Grupy zorganizowane po wcześniejszym uzgodnieniu, mogą liczyć na oprowadzenie po części produkcyjnej Browaru przez Właściciela a jednocześnie Piwowara. Degustacja piwa i opowieści o jego powstawaniu będą miłą rozrywką zarówno dla specjalistów jak i amatorów.

Zarówno projekt i instalację Browaru „Pod Czarnym Kogutem” zrealizowano, pod bacznym  okiem
Właściciela Stanisława Śliwki z zamiłowania i wykształcenia Piwowara.

EDUKACJA i CIEKAWOSTKI

Jak powstaje Piwo

Szanowni Goście łaknący nie tylko piwa, ale również wiedzy,  mogą w naszym Browarze zobaczyć przez szklany sufit w otwartych kadziach proces fermentacji. Grupy zorganizowane po wcześniejszym uzgodnieniu, mogą liczyć na oprowadzenie po części produkcyjnej Browaru przez Właściciela a jednocześnie Piwowara. Degustacja piwa i opowieści o jego powstawaniu będą miłą rozrywką zarówno dla specjalistów jak i amatorów.

Zarówno projekt i instalację Browaru „Pod Czarnym Kogutem” zrealizowano, pod bacznym  okiem
Właściciela Stanisława Śliwki z zamiłowania i wykształcenia Piwowara.

Zapraszamy Serdecznie

DO CIESZYNA I BESKIDU ŚLĄSKIEGO

Zapraszamy Serdecznie

DO CIESZYNA I BESKIDU ŚLĄSKIEGO