BROWAR RZEMIEŚLNICZY
Umiłowanie Smaku
Browar „Pod Czarnym Kogutem” w Cieszynie to tradycyjne warzenie, zapewniające wysoką jakość produktów oraz charakterystyczny smak i aromat piw rzemieślniczych. Instalacja browarnicza z trzynaczyniową warzelnią o pojemności 600 litrów to również otwarte kadzie fermentacyjne, cylindryczno koniczne tanki fermentacyjno – leżakowe oraz pionowe tanki leżakowe, zaangażowanie i pasja piwowarska.
BROWAR RZEMIEŚLNICZY
Umiłowanie Smaku
Browar „Pod Czarnym Kogutem” w Cieszynie to tradycyjne warzenie, zapewniające wysoką jakość produktów oraz charakterystyczny smak i aromat piw rzemieślniczych. Instalacja browarnicza z trzynaczyniową warzelnią o pojemności 600 litrów to również otwarte kadzie fermentacyjne, cylindryczno koniczne tanki fermentacyjno – leżakowe oraz pionowe tanki leżakowe, zaangażowanie i pasja piwowarska.
Zarówno projekt i instalację zrealizowano, pod bacznym okiem Właściciela Stanisława Śliwki z zamiłowania Piwowara.
NATURALNE SKŁADNIKI
Nasze Receptury
Zależy nam by Piwa, które warzymy dla naszych Gości a potem z przyjemnością im serwujemy, były najwyższej jakości. Dlatego też sięgamy po najlepsze dostępne naturalne składniki oraz unikalne receptury, które zdecydowanie wyróżniają warzone u nas piwa i sprawiają że niepowtarzalny smak, każdego naszego warzenia, przyciąga do Browaru „Pod Czarnym Kogutem” zarówno Amatorów jak i Koneserów Złotej Radości.
Autorskie, rzemieślnicze receptury i wariacje klasycznych przepisów, pozwalają nam serwować unikalne smakowo produkty, w których każdy Miłośnik Piwa znajdzie dla siebie coś co go urzeknie … Oferujemy między innymi: Dry Stout Czarny Kogut, American Pale Ale, Bohemian Pilsner, Bursztynowy Lager, Białe piwo pszeniczne – Hefeweizen, oraz wiele innych. Proszę pamiętać że „Pod czarnym Kogutem” to Browar Rzemieślniczy, a nasze piwa cieszą się miłością i zainteresowaniem :) często się pojawiają ale również szybko znikają, więc by poznać pełen ich asortyment należy nas odwiedzać intensywnie :)
NATURALNE SKŁADNIKI
Nasze Receptury
Zależy nam by Piwa, które warzymy dla naszych Gości a potem z przyjemnością im serwujemy, były najwyższej jakości. Dlatego też sięgamy po najlepsze dostępne naturalne składniki oraz unikalne receptury, które zdecydowanie wyróżniają warzone u nas piwa i sprawiają że niepowtarzalny smak, każdego naszego warzenia, przyciąga do Browaru „Pod Czarnym Kogutem” zarówno Amatorów jak i Koneserów Złotej Radości.
Autorskie, rzemieślnicze receptury i wariacje klasycznych przepisów, pozwalają nam serwować unikalne smakowo produkty, w których każdy Miłośnik Piwa znajdzie dla siebie coś co go urzeknie … Oferujemy między innymi: Dry Stout Czarny Kogut, American Pale Ale, Bohemian Pilsner, Bursztynowy Lager, Białe piwo pszeniczne – Hefeweizen, oraz wiele innych. Proszę pamiętać że „Pod czarnym Kogutem” to Browar Rzemieślniczy, a nasze piwa cieszą się miłością i zainteresowaniem :) często się pojawiają ale również szybko znikają, więc by poznać pełen ich asortyment należy nas odwiedzać intensywnie :)
SERCE BROWARU
Warzelnia
… to część Browaru, w którym znajdują się urządzenia służące do przygotowania brzeczki.
W skład naszej warzelni wchodzą:
• kadź zacierna, w której po dodaniu gorącej wody przygotowywany jest zacier ze słodu
• kadź filtracyjna, w której następuje filtracja zacieru i oddzielenie młóta, efektem jest sklarowana brzeczka
• kocioł warzelny – w którym odbywa się warzenie brzeczki wraz z chmielem
• whirlpool (kadź wirowa) – u nas kadź zacierna, w którym następuje klarowanie brzeczki (oddzielenie składników stałych)
• płytowy wymiennik ciepła schładzający gorąca brzeczkę
SERCE BROWARU
Warzelnia
… to część Browaru, w którym znajdują się urządzenia służące do przygotowania brzeczki.
W skład naszej warzelni wchodzą:
• kadź zacierna, w której po dodaniu gorącej wody przygotowywany jest zacier ze słodu
• kadź filtracyjna, w której następuje filtracja zacieru i oddzielenie młóta, efektem jest sklarowana brzeczka
• kocioł warzelny – w którym odbywa się warzenie brzeczki wraz z chmielem
• whirlpool (kadź wirowa) – u nas kadź zacierna, w którym następuje klarowanie brzeczki (oddzielenie składników stałych)
• płytowy wymiennik ciepła schładzający gorąca brzeczkę
EDUKACJA i CIEKAWOSTKI
Jak powstaje Piwo
Szanowni Goście łaknący nie tylko piwa, ale również wiedzy, mogą w naszym Browarze zobaczyć przez szklany sufit w otwartych kadziach proces fermentacji. Grupy zorganizowane po wcześniejszym uzgodnieniu, mogą liczyć na oprowadzenie po części produkcyjnej Browaru przez Właściciela a jednocześnie Piwowara. Degustacja piwa i opowieści o jego powstawaniu będą miłą rozrywką zarówno dla specjalistów jak i amatorów.
Zarówno projekt i instalację Browaru „Pod Czarnym Kogutem” zrealizowano, pod bacznym okiem
Właściciela Stanisława Śliwki z zamiłowania i wykształcenia Piwowara.
EDUKACJA i CIEKAWOSTKI
Jak powstaje Piwo
Szanowni Goście łaknący nie tylko piwa, ale również wiedzy, mogą w naszym Browarze zobaczyć przez szklany sufit w otwartych kadziach proces fermentacji. Grupy zorganizowane po wcześniejszym uzgodnieniu, mogą liczyć na oprowadzenie po części produkcyjnej Browaru przez Właściciela a jednocześnie Piwowara. Degustacja piwa i opowieści o jego powstawaniu będą miłą rozrywką zarówno dla specjalistów jak i amatorów.
Zarówno projekt i instalację Browaru „Pod Czarnym Kogutem” zrealizowano, pod bacznym okiem
Właściciela Stanisława Śliwki z zamiłowania i wykształcenia Piwowara.